Varetægtsfængslet efter pistolskud mod brandmand

Arkivfoto: Per Johansen

En 83-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet i 17 dage på en lukket psykiatrisk afdeling. Det sker efter en brand for en måned siden, hvor den 83-årige udsatte en brandmand for livsfare, da han sigtede med en revolver på brandmanden. Revolveren gik af, da brandmanden forsøgte at vriste den fra den 83-årige, men ingen blev ramt af skuddet.

Branden i mandens villa på Amager brød ud om natten den 19. juni 2017, hvorefter Hovedstadens Beredskab blev tilkaldt. Brandfolk trængte ind i huset for at redde den 83-årige beboer ud, men da en brandmand kiggede ind på badeværelset, stod der en mand og sigtede på ham med en revolver. Det lykkedes en brandmand at få revolveren vristet fra manden, men i det samme lød et skud, der ramte badekarret. Revolveren blev smidt i badekarret, mens manden blev reddet ud af det brændende hus og kørt på hospitalet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den 83-årige fik forbrændinger ved branden, og han har siden branden været indlagt og i kunstigt koma. Men tirsdag kunne han fremstilles i dommervagten i København, hvor han var sigtet for selv at have sat ild til sit hus, for at have udsat brandmandens liv for fare, for trusler på livet og ulovlig våbenbesiddelse.

Ved retsmødet blev den 83-årige varetægtsfængslet i 17 dage, og fængslingen skal ske på en lukket psykiatrisk afdeling, når der bliver plads. Han kærede fængslingen.

Annonce