Google Streetview
Brandvæsen

Falck vil sælge sin station i Bjerringbro

Frem til kommunalreformen stod Falck i Bjerringbro for brandslukningen i Bjerringbro og Hvorslev kommuner, men kort tid efter at Bjerringbro blev en del af Viborg Kommune, overtog det kommunale brandvæsen brandslukningen og oprettede sin egen station i Bjerringbro. Derefter blev Falck-stationen i Bjerringbro reduceret til en ren ambulancestation, men de godt 1.700 m2 station er for meget plads til en enkelt ambulance og de to reddere, som normalt er på vagt, så nu vil Falck sælge stationen.

Google Streetview
Brandvæsen

Byråd sagde ja til kommunal brandslukning

Hele Viborg Byråd gik i aftes ind for beslutningen om fra nytår at skifte Falcks brandstation i Bjerringbro ud med en kommunal brandstation, men tidligere Bjerringbro-borgmester Poul Vesterbæk udtrykte på mødet sin store ærgrelse over beslutningen. Han havde hellere set, at kommunen havde sendt opgaven i udbud, så Falck havde gået mulighed for at give et tilbud.

Google Streetview
Brandvæsen

Falck står til at miste brandslukningen i Bjerringbro

Falck må formentlig vinke farvel til endnu en brandslukningskontrakt fra årsskiftet. Indenfor kort tid skal politikerne i Viborg Kommune tage stilling til den fremtidige brandslukning i den tidligere Bjerringbro Kommune, og chefen for det kommunale brandvæsen i Viborg anbefaler overfor politikerne, at hans brandvæsen overtager brandslukningen i Bjerringbro fra konkurrenten Falck.

Google Streetview
Brandvæsen

Fyring af beredskabsinspektør var uberettiget

Der var ikke tale om illoyal optræden, da en ingeniør i Bjerringbro Kommune, der også fungerede som beredskabsinspektør, forrige år i samarbejde med en gruppe lokale deltidsbrandfolk undersøgte alternativer til Falcks brandslukning, og dermed var kommunens efterfølgende afskedigelse af ingeniøren uberettiget.