Brandvæsen

Brandfolk i Hornsyld truer atter med opsigelse

15 deltidsansatte brandfolk i Hornsyld er blevet så vrede over den behandling, deres station har fået af Hedensted Kommune, at de er klar til at slukke sirenen, brænde deres jobkontrakt og forlade jobbet. Det er kun en måned siden brandfolkene fik ny arbejdsgiver i form af Vejle Brandvæsen, og nu har Hedensted Kommune ændret de distrikter, stationerne i området har ansvar for, så Hornsyld har mistet 40 pct. af sit distrikt til stationen i Klakring.

Brandvæsen

To brandmands-konflikter på vej mod løsning

Mange af Falcks brandfolk i Tørring, Hornsyld og Klakring ser alligevel ud til gerne at ville arbejde for det kommunale Vejle Brandvæsen. Og samtidig er der opnået enighed mellem Falck og de kommunale brandfolk i Nakskov, som alligevel gerne vil arbejde for Falck, når redningskorpset fra nytår overtager brandslukningen.

Brandvæsen

Kommune køber Falck-station

Byrådet i Hedensted Kommune har besluttet at købe Falck-stationen i Hornsyld. Dermed sikrer Hedensted Kommune, at der fortsat kan være både et ambulanceberedskab og et brandvæsen i Hornsyld – som det har været i mere end 70 år. Aftalen med Falck Danmark A/S indebærer, at Falck fortsat anvender den gamle hovedbygning til ambulanceberedskabets mandskab og materiel.

Google Maps
Brandvæsen

Vejle Brandvæsen overtager brandslukning i Hedensted

Vejle Brandvæsen overtager fra 1. januar 2008 brandslukningen i hele Hedensted Kommune. I dag er opgaven fordelt mellem Falck og Vejle Brandvæsen. Hedensted Kommune sendte brandslukningen i udbud i juni, og tilbuddene fra Falck og Vejle Brandvæsen viste sig at ligge meget tæt på hinanden. Vejle Brandvæsen er således ca. 10% billigere end Falck, men samtidig er det en forudsætning, at kommunen indgår en kontrakt med en løbetid på hele 10 år. Ved at vælge Vejle Brandvæsen sparer Hedensted Kommune ca. 700.000 kr. om året.