Kommune køber Falck-station

Byrådet i Hedensted Kommune har besluttet at købe Falck-stationen i Hornsyld. Dermed sikrer Hedensted Kommune, at der fortsat kan være både et ambulanceberedskab og et brandvæsen i Hornsyld – som det har været i mere end 70 år. Aftalen med Falck Danmark A/S indebærer, at Falck fortsat anvender den gamle hovedbygning til ambulanceberedskabets mandskab og materiel.

Vejle Brandvæsen lejer brandgaragen, mens kommunen overtager et erhvervslejemål i sidebygningen. Lejeaftalerne er indgået på markedmæssige vilkår – der sikrer, at den kommunale investering i bygningerne hviler i sig selv. Hvis kommunen ikke havde udnyttet den forkøbsret, som Falck havde givet kommunen, ville den meget centralt beliggende ejendom i Hornsyld være udbudt til salg i fri handel.

“Jeg er glad for, at vi nåede til enighed med Falck både om købet og lejeaftalen. Det skaber sikkerhed for medarbejderne og tryghed for borgerne at vide, at der fortsat vil være ambulance- og brandberedskab i Hornsyld til at betjene primært Juelsminde-halvøens borgere”, siger borgmester Jørn Juhl Nielsen.

“Vi havde gerne set, at samarbejdet med Hedensted Kommune om brandberedskabet kunne være videreført, men et udbud har jo kun én vinder. Vi har haft en god dialog med kommunen, og er meget tilfredse med, at det lykkedes at få en aftale, som begge parter er tilfredse med”, siger Falcks regionsdirektør, Gunnar Thykjær.

Annonce