Vejle Brandvæsen overtager brandslukning i Hedensted

Google Maps
Brandstationen i Vejle

Vejle Brandvæsen overtager fra 1. januar 2008 brandslukningen i hele Hedensted Kommune. I dag er opgaven fordelt mellem Falck og Vejle Brandvæsen. Hedensted Kommune sendte brandslukningen i udbud i juni, og tilbuddene fra Falck og Vejle Brandvæsen viste sig at ligge meget tæt på hinanden. Vejle Brandvæsen er således ca. 10% billigere end Falck, men samtidig er det en forudsætning, at kommunen indgår en kontrakt med en løbetid på hele 10 år. Ved at vælge Vejle Brandvæsen sparer Hedensted Kommune ca. 700.000 kr. om året.

Vejle Brandvæsen overtog for nogle år siden brandslukningen i den gamle Hedensted Kommune, der hidtil havde anvendt Falck som entreprenør, og Vejle Brandvæsen driver således i dag brandstationen i Hedensted. Falck har varetaget brandslukningen i de gamle Tørring-Uldum og Juelsminde kommuner, hvor Falck i dag driver brandstationerne i Tørring og Hornsyld samt en hjælpebrandstation i Juelsminde.

Hedensted Kommunes kontrakter med Falck og Vejle Brandvæsen udløber ved årsskiftet, og derfor valgte kommunen at sende brandslukningen i udbud, hvilket skete som en samlet entreprise for hele kommunen, der har godt 44.000 indbyggere.

Beredskabskommssionen i Hedensted indstiller til byrådet, at Vejle Brandvæsens tilbud på 6.058.500 kr.om året vælges. Sagen skal senere på måneden behandles i byrådet.

Annonce