To brandmands-konflikter på vej mod løsning

Mange af Falcks brandfolk i Tørring, Hornsyld og Klakring ser alligevel ud til gerne at ville arbejde for det kommunale Vejle Brandvæsen. Og samtidig er der opnået enighed mellem Falck og de kommunale brandfolk i Nakskov, som alligevel gerne vil arbejde for Falck, når redningskorpset fra nytår overtager brandslukningen.

Vejle Brandvæsen vandt for nyligt en licitation over brandslukningen i Hedensted Kommune, men hidtil har langt størstedelen af de Falck-ansatte brandfolk på stationerne i Tørring, Hornsyld og Klakring afvist at skifte arbejdsgiver. Da Falck i september havde arrangeret et informationsmøde med deltagelse af Vejle Brandvæsen mødte der således kun to brandfolk op. Nu ser det imidlertid ud til, at brandfolkene er ved at skifte holdning. Ved et nyt informationsmøde var der således et pænt fremmøde, og fra Vejle Brandvæsen lyder meldingen, at der var en positiv stemning på mødet og at man fornemmer, at mange af brandfolkene fortsat ønsker at være brandfolk, når der fra nytår skiftes entreprenør på brandslukningsområdet.

I Nakskov er det Falck, som efter en licitation har overtaget brandslukningen, og her har de kommunalt ansatte brandfolk hidtil afvist at skifte til Falck, medmindre de fik opfyldt en række krav til udrustning og arbejdsvilkår. Men efter forhandlinger mellem Falck, de kommunale brandfolk og Lollands Kommune er der nu opnået enighed mellem parterne, og det indebærer, at alle kommunale brandfolk fortsætter i Falck efter nytår.

Annonce