Brandvæsen

Langelands Kommune er på vej ud af Beredskab Fyn

Meget tyder på, at Langeland Kommune i dag beslutter at følge i fodsporene på Helsingør, Slagelse og Sønderborg kommuner – og opretter sit eget beredskab frem for at indgå i en af de nye beredskabsenheder. Det er udsigten til en ekstraregning på 324.000 kr. for opretholdelse af en lokal indsatsledervagt, som får Langeland til at overveje at forlade Beredskab Fyn.

Brandvæsen

Defekt pumpe: Brandfolk stod uden vand i 30 minutter under storbrand

Da en landejendom i Tranekær på Langeland i juni blev hærget af en voldsom brand, stod brandfolkene uden vand i ca. 30 minutter, mens branden var på sit højeste. Årsagen var en defekt pumpe, som forsinkede genopfyldningen af en tankvogn. Beredskabsstyrelsen kritiserer, at der ikke var en funktionsdygtig ekstrapumpe til rådighed, og beredskabet har nu ændret praksis.

Brandvæsen

Falck fortsætter på Langeland

Der blev ikke konkurrence om opgaven, da Langeland Kommune tidligere på året sendte brandslukningen i udbud. Eneste tilbud kom således fra Falck, der også i dag varetager brandslukningen, og kommunen afgav ikke kontrolbud. Alt tyder således på, at Falck også i de næste fem år skal stå for brandslukningen på Langeland og dermed driften af brandstationen i Rudkøbing og hjælpestationer i Humble og Lohals. Som led i kontrakten vil der dog ske en vis udskiftning af materiellet.