Nyt RIB-fartøj til Roskilde Brandvæsen

Roskilde Brandvæsen har indsat et nyt RIB-fartøj. Der er tale om en BRIG Navigator 610 på 6,1 meter. Båden er udstyret med opdateret kommunikations-, radar- og kameraudstyr. Kommunikationsmæssigt er båden endvidere udstyret med trådløst headset-kommunikation og to SINE-radioer og VHF-radio med mulighed for skift mellem enhederne.

RIB-fartøjet er herudover udrustet med navigationsplotter til søkort og termisk kamera samt indbygget AIS-transponder og radar af højeste kvalitet til identifikation af maritime enheder.

Den robuste RIB er opbygget af ukrainske BRIG, der specialiserer sig i RIB-fartøjer, både i privat og erhvervsmæssigt henseende.

Fartøjet er skræddersyet efter Roskilde Brandvæsens ønsker. Det er udstyret med en 150 HK Mercury motor for optimal fart, ydeevne og brændstofbesparelse. Fartøjet er blevet testsejlet i samarbejde med leverandøren og senere overleveret til Roskilde Brandvæsen, der vil anvende fartøjet i Roskilde Fjord og omegn.

Generelt er tendensen, at RIB-både af denne type bliver valgt frem for de traditionelle redningsbåde, da RIB-bådene er mere velegnede i høj sø og hård vind, ligesom de er brændstofbesparende grundet deres højtplacerede ponton og letvægtsmateriale.

RIB-fartøjet er leveret af Pro-Safe.

Annonce