40 bilister får bøder i forbindelse med togulykken

Foto: Rigspolitiet

Efter den tragiske togulykke på Storebæltsbroen vil 40 bilister modtage en bøde fra Fyns Politi. Det er bilister, som har anvendt deres mobiltelefoner til at fotografere toget, mens de har passeret ulykkesstedet. Politiet har ellers kraftigt opfordret bilisterne til at have respekt for de omkomne og sårene – og undlade at tage billeder.

Allerede kort tid efter ulykken måtte Fyns Politi gå ud med en opfordring til bilisterne, fordi politiets indsatsleder ikke kunne komme frem til ulykkesstedet. ”Hold nødsporet frit”, lød det fra politiet, der lidt senere supplerede: ”Vi har fortsat store problemer med at udrykningskøretøjer [ikke] kan komme frem til ulykken på Storebælt. Ryk sammen i de to første vognbaner og GIV PLADS”.

Midt på formiddagen kom denne opfordring fra politiet: ”Tag hensyn: Del ikke billeder og video fra det forulykkede tog”. Nogle timer senere måtte politiet gentage opfordringen: ”Lad være med at sætte hastigheden ned ved ulykkesstedet eller at tage billeder og video. Hav respekt for de omkomne og sårede”.

Opfordringen havde dog ikke den fornødne effekt, og sidst på eftermiddagen oplyser Fyns Politi, at 40 bilister vil få bøder for at bruge mobiltelefoner til at tage billeder af ulykkesstedet. ”Det er SÅ MEGET ikke i orden. Vis nu respekt for de berørte – og overhold i øvrigt færdselsloven! Husk nu, at det er både ulovligt for bilføreren og uetisk i øvrigt at filme det forulykkede tog”, skrev politiet.

Annonce