Belønning for at slukke kraftig brand med bådmotor

Foto: Københavns Politi

Tilbage i september ydede 26-årige Frederik en heltemodig indsats, der imponerede Københavns Politi. Da han den 24. september 2020 var ude at sejle i en rib-båd i Københavns Havn, fik han øje på en brændende båd, der lå til i havnen ved en sejlklub.  Han anvendte derefter bådens motor til at slukke branden, og det har nu udløst en belønning fra politiet.

Frederik sejlede hurtigt over til den brændende båd og formåede at lave en fortøjning til et par pæle trods den store varmestråling fra branden. Derefter satte han rib-bådens motor i en vinkel, så han kunne sprøjte vand på den brændende båd.

”Frederik formåede ene mand at slukke den kraftige brand, som ellers let kunne have spredt sig til de omkringliggende både. Han udviste stort heltemod i situationen, og både jeg og de betjente, som blev kaldt ud til stedet, er meget imponerede over hans kreative og resolutte brandslukningsmanøvre”, fortæller politidirektør Anne Tønnes.

Derfor har Frederik nu fået en dusør af Københavns Politi for sin gerning.

Politidirektøren inviterer normalt dusørmodtagere ind på Politigården, hvor de får overrakt et diplom og en tak for deres beundringsværdige indsats. Det kan desværre ikke lade sig gøre under corona-pandemien, og derfor får de i stedet diplomet sendt med posten. Ud over diplomet får modtagerne 1.000 kr. i dusør.

Annonce