Fire sigtet for brandstiftelse rettet mod politistation

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet fire mænd i alderen 19-28 år for i august at have hældt benzin ind gennem hegnet til Haderslev politistation og antændt væsken, hvorved der skete skader på to parkerede biler i gården samt en tom container. Motivet til brandstiftelsen var angiveligt, at gerningsmændene havde set sig sure på politiet efter en anholdelse.

Den 19-årige erkender forholdet, der fandt sted den 3. august 2018, mens de tre øvrige nægter sig skyldige.

De samme personer er også sigtet for at have begået groft hærværk mod en autoforhandler på Gl. Christiansfeldvej i Haderslev kort før brandstiftelsen. Her blev i alt fem butiksruder knust med stenkast, ligesom en personbil fik knust bagruden. Dette hærværk menes at have været en afledningsmanøvre forud for brandstiftelsen for at lokke politiet væk fra politistationen.

Den 28-årige erkender hærværket, mens de tre øvrige nægter sig skyldige.

Også tidligere hærværk mod politistationen

To af mændene på henholdsvis 19 og 27 år er desuden sigtet for hærværk mod politistationen den 2. august 2018, hvor der blev kastet sten mod en rude på stationen. Begge erkender dette forhold.

Endelig er de alle fire sigtet for i forening at have antændt en plasticdunk med benzin på Kestrupvej den 3. august 2018. Den 19-årige og den 25-årige erkender dette forhold, mens de øvrige nægter sig skyldige.

Motivet til brandstiftelsen og hærværket mod politistationen var angiveligt, at gerningsmændene havde set sig sure på politiet. Den 27-årige og den 19-årige blev således den 2. august 2018 standset i en bil, hvor den 27-årige, som var fører af bilen, efterfølgende blev anholdt for flere lovovertrædelser. Det var tilsyneladende denne hændelse, som gerningsmændene ville hævne.

Annonce