Mercedes klar som ny patruljevogn hos dansk politi

Nej, det er ikke en taxa. Det er et af de første eksemplarer af dansk politis nye Mercedes-patruljevogne, som i den kommende tid skal leveres til politikredse i hele landet. Efter et EU-udbud har politiet valgt Mercedes’ C-klasse ud fra en grundig analyse af de samlede omkostninger i hele bilens levetid, herunder brændstofforbruget.

Efter udbuddet vil politiet fremover anvende VW Passat Variant 2.0 TDI og Mercedes 220 CDI som patruljevogne, mens politiets indsatsledere vil transportere sig i VW Multivan 2.0 TDI. Sagsbehandlerbilerne vil være VW Golf 1.6 TDI,  VW Polo 1,6 TDI og Mercedes B 180 CDI, mens indsatskøretøjerne bliver Mercedes Sprinter 313 CDI og minibusser og ATK-biler bliver VW Transporter Kombi 2.0 TDI. Som firehjulstrækker til især Grønland og Færøerne indkøbes VW Tiguan 2.0 TDI og VW Touareg 3.0 TDI, mens motorcykelbetjentene overgår til BMW K 1600 GT og Yamaha FJR 1300 AP.

De nye patruljevogne leveres i politiets nye design, som er inspireret af designet hos norsk, svensk og engelsk politi. De nye stafferinger er gule og blå og har refleksvirkning.

Annonce