Nyt design skal gøre politiets udrykningskøretøjer mere synlige

Samtidig med at politiet efter et EU-udbud overgår til nye typer patruljevogne, skifter politiets køretøjer også design. I overensstemmelse med de europæiske retningslinjer for udrykningskøretøjer vil både patruljevogne og motorcykler fremover blive udstyret med nye gule og blå stafferinger, der har refleksvirkning. Det skal gøre udrykningskøretøjerne mere synlige i gadebilledet.

Som patruljevogne vil politiet fremover anvende VW Passat Variant og Mercedes C-klasse, mens politiets indsatsledere vil transportere sig i VW T5’er. Sagsbehandlerbilerne vil være VW Golf, VW Polo og Mercedes B-klasse. Leveringen af de nye køretøjer sker fra foråret.

Når de nye patruljevogne – og de sidste af de nuværende modeller – leveres, vil det imidlertid være i et helt nyt design, som er inspireret af designet hos norsk, svensk og engelsk politi. Patruljevognene udstyres således med nye stafferinger, der både visuelt og i omfang fylder mere end de gamle. De nye stafferinger er gule og blå og har refleksvirkning.

artikel---036-01
Foto: Rigspolitiet

”Der har de senere år været et udbredt ønske i dansk politi om en tydeligere og mere sikker markering af politiets patruljerende køretøjer og motorcykler. Udover at gøre politiet mere synligt i gadebilledet, vil det øge sikkerheden og trygheden både for borgerne og for politiet selv, at bilerne er nemmere at se under f.eks. udrykningskørsel, eller når de holder på et ulykkessted”, fortæller Michael Engell Olsen, der er politiinspektør og chef i Center for Flåde -og Materielstyring hos Rigspolitiet.

Den nye staffering gælder for nye patruljebiler og motorcykler, der leveres efter 1. januar 2013 samt for eksisterende motorcykler med en alder på op til to år. Det kommer derfor til at tage noget tid, før hele den patruljerende vognpark har fået nyt udseende.

Annonce