Politifolk brugte pistoler til at aflive grise efter ulykke

Tidligere på ugen udbrød der brand i en grisetransport på Østjyske Motorvej. Rundt omkring lastbilen og mellem de øvrige trafikanter løb der flere grise rundt på motorvejen. Af dyreetiske årsager besluttede Østjyllands Politi derfor at bistå med aflivningsopgaven, så politifolkene anvendte deres tjenestepistoler til at aflive flere grise på stedet.

Natten til mandag modtog Østjyllands Politi kl. 03.54 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en grisetransport, der var kommet kørende i sydgående retning på Østjyske Motorvej. Branden var opstået i nærheden af Harlev J mellem motorvejskrydsene Aarhus S og Aarhus V.

Flere patruljer fra Østjyllands Politi blev sendt til stedet, og allerede ved politiets ankomst kl. 04.05 var der flere hundrede meter kø på motorvejen, mens der fra grisetransporten var meterhøje flammer i den højre side af lastbilen.

Rundt omkring lastbilen og mellem de øvrige trafikanter løb der flere grise rundt på motorvejen, da de var blevet lukket ud i forbindelse med branden. Østjyske Motorvej E45 blev efterfølgende spærret i begge retninger, hvorfor episoden medførte en del forlænget rejsetid og køddannelse i morgentrafikken.

Brandvæsenet ankom kort tid efter og påbegyndte slukningsarbejdet af branden i lastbilen. Omkring kl. 04.37 var branden slukket.

Politiet hjalp til med aflivningsopgave

Af dyreetiske årsager besluttede Østjyllands Politi at bistå med aflivningsopgaven, hvorfor politiet foretog aflivning af flere grise på stedet, inden opgaven blev overdraget til øvrige myndigheder. De første skud blev afgivet omkring kl. 04.10.

”Flere af grisene var kommet til skade, mens andre havde været udsat for en voldsom stressfaktor i forbindelse med episoden. Derudover løb der grise rundt i mørket på motorvejen til fare for trafikanterne i morgentrafikken, hvorfor vi besluttede, at de skulle aflives hurtigst muligt”, fortæller politikommissær Mikkel Møldrup, der er vagtchef hos Østjyllands Politi.

Annonce