Ambulance får base på skadestue

Fra 1. januar 2012 får Falcks paramedicinerambulance i Rønne fast base på Bornholms Hospitals skadestue i dagtimerne. Det giver mulighed for, at læger og sygeplejersker kan rykke ud med ambulancen ved større ulykker på øen, og dermed kan den nye placering ifølge Bornholms Hospital og Falck redde menneskeliv.

Fra nytårsdag vil en af Falcks bornholmske akutambulancer permanent være placeret ved skadestuen på Bornholms Hospital i tidsrummet fra kl. 8 til 16, når den vel at mærke ikke er på opgave. Det er Falck i Rønnes paramedicinerambulance, som dermed holder flyttedag.

“Der er en lang række fordele forbundet med, at vi flytter vores ambulance til hospitalets skadestue. Hospitalet får glæde af, at vores paramediciner kan give en hånd med i skadestuen. Vores folk bliver dygtigere og får styrket deres kompetencer ved at arbejde sammen med hospitalets eksperter i skadestuen. Endelig – og mest vigtigt – så styrker vi patientsikkerheden. Det, at hospitalets læger og sygeplejersker kan rykke med ambulancen ud, når der sker større ulykker på øen, øger de tilskadekomnes chancer for at overleve”, fortæller Falcks ambulancechef, Peter Madvig.

Også hospitalschef Kurt Espersen er glad for ambulancens nye placering. “Vi er glade for at få en vigtig samarbejdspartner tættere på, og vi ser frem til samarbejdet. Ved at flytte akut-ambulancen fra Falcks station til hospitalet, er der klare gevinster for både patienter, Falck og hospitalet. Ikke mindst vil det optimere patientbehandlingen og sikkerheden”, siger Kurt Espersen.

Annonce