Ambulancefolk stævner 3F for chikane, trusler og brud på foreningsfriheden

Striden mellem Responce og 3F ender nu i retten. De 80 ambulancereddere hos Responce, som har dannet deres egen sektion under organisationen Frie Funktionærer, anklager 3F for chikane, trusler og brud på foreningsfriheden, og derfor har de sammen med Frie Funktionærer besluttet at trække 3F og forhandlingssekretær Søren Andersen i retten.

Ambulanceredderne hos Responce tager det drastiske skridt efter et møde mellem Responce og 3F’s forhandlingssekretær, Søren Andersen. Mødet skulle have handlet om Responces brug af en lokal døgnvagtvagtaftale, men blev i stedet et møde om reddernes manglende medlemskab af 3F. I den forbindelse har 3F meddelt, at en døgnvagtaftale fra 3F’s side vil være betinget af, at redderne melder sig ud af Frie Funktionærer og ind i 3F igen.

“Vi vil simpelthen ikke finde os i trusler og chikane, der skal tvinge os tilbage til 3F, som vi har forladt i protest mod deres kurs over for vores arbejdsplads, Responce”, siger Lorenz Peter Reuss Christensen, der er talsmand i reddernes faglige sektion i Frie Funktionærer.

“Tvang og chikane tager vi ganske alvorlig, og vi vil ikke finde os i den form for trusler. 3F bryder på denne måde både foreningsfriheden i Danmark og menneskerettighederne. Derfor tager vi nu skridt til sammen med vores medlemmer hos Responce at stævne 3F og deres ansvarlige forhandlere for chikane og krænkelser af foreningsfriheden”, fortæller juridisk chef hos FRIE Funktionærer Claus Carstensen.

Den manglende lokalaftale om døgnvagten har ifølge Responce medført, at selskabet er gået glip af en kontrakt om at drive den nye læge- og akutbil i Horsens.

Annonce