Ambulancepersonale udsættes for vold og trusler

Arkivfoto

Ambulancepersonale udsættes i højere grad end andre faggrupper for vold og trusler om vold. Det viser en ny undersøgelse. 20 pct. af ambulanceredderne i undersøgelsen svarer, at de har været udsat for vold inden for de seneste 12 måneder. Heraf svarer 1 pct., at de har været udsat for vold månedligt, mens 19 pct. svarer, at de har været udsat for fysisk vold sjældnere end en gang om måneden.

Den nye undersøgelse er udarbejdet af Analyse Danmark for Reddernes Udviklingssekretariat. 1.059 personer har deltaget i undersøgelse, hvoraf 58 pct. arbejder i ambulancetjenesten, mens 21 pct. kører sygetransport

Mens 20 pct. af ambulanceredderne altså svarer, at de har været udsat for vold inde for de seneste 12 måneder, har 4 pct. af de øvrige faggrupper i undersøgelsen svaret, at de har været udsat for fysisk vold inden for det seneste år. De øvrige faggrupper er sygetransport, brand, autohjælp, teknik og assistancepersonale i Kastrup Lufthavn.

96 pct. af dem, der svarer, at de har været udsat for vold inden for de seneste 12 måneder, svarer, at det er patienter, klienter med mere, der har udsat dem for vold. De øvrige svarer, at det er kollegaer og ledere, der har udsat dem for vold.

37 pct. af dem, der arbejder i ambulancetjenesten svarer, at de har oplevet trusler om vold inden for det seneste år, mens 6 pct. af de øvrige faggrupper i undersøgelsen, svarer, at de har været udsat for trusler om vold inden for det seneste år.

Annonce