Kraftig stigning i sygefraværet hos Region Hovedstadens Akutberedskab

På kun godt to år et det gennemsnitlige antal sygedage hos medarbejderne ved Region Hovedstadens Akutberedskab blevet mere end fordoblet. Med næsten 27 årlige sygedage pr. medarbejder er Akutberedskabet nu den enhed i regionen, der har det højeste sygefravær. Og fraværet er for højt, erkender Akutberedskabets direktør.

Region Hovedstadens Akutberedskab omfatter den hjemtagne del af ambulancetjeneste, akutlægebilerne, AMK-vagtcentralen, akuttelefonen 1813 samt coronaberedskabet – og altså dermed også en række forskellige personalegrupper.

Ifølge DR Nyheder har medarbejderne i Akutberedskabet i gennemsnit næsten 27 sygedage om året. Det er mere end en fordobling i forhold til 2020, hvor der var 13 sygedage.

Den udvikling er direktøren for Akutberedskabet, Jonas Egebart, ikke tilfreds med:

”Akutberedskabet har et for højt sygefravær, og det skal vi have langt længere ned”, siger han til DR Nyheder. Det skal ifølge Jonas Egebart ske ved at have fokus på god rekruttering og oplæring, give medarbejderne mere indflydelse på vagtplanen og tage hånd om medarbejderne, hvis de er udsat for traumatiserende oplevelser.

”Hos os bliver man nogle gange udsat for alvorlige hændelser. Vi har fokus på, at man får den debriefing, der skal til, for at man ikke bliver påvirket mere af det”, siger Jonas Egebart.

Annonce