BIOS-direktør: Vores driftsøkonomi er presset

BIOS-direktør Morten Hansen

Overarbejde, uddannelse af behandlere og paramedicinere og et stort elevoptag presser driftsøkonomien i BIOS. Det erkender BIOS-direktør Morten Hansen, efter at tillidsfolkene i BIOS har rettet hård kritik mod ledelsen for forsinkede og fejlagtige lønudbetalinger. Morten Hansen understreger dog, at den pressede driftsøkonomi ikke ændrer ved, at der skal styr på lønnen – og at det har ledelsens fokus.

Det er Fyens Stiftstidende, som er kommet i besiddelse af en intern mailkorrespondance mellem fællestillidsmand Christian Stigaard og BIOS-direktør Morten Hansen. Korrespondancen viser, at der i øjeblikket er en dyb kløft mellem tillidsfolkene og ledelsen i BIOS.

”TR-mødet i går gav mig et billede af stemningen i BIOS pt. Og den er ringe. Jeg er blevet bedt om at opfordre dig til at tage aktion på denne situation. Dels for at dæmpe uroen, men også for at imødegå opsigelser. Frustrationerne hos kollegerne er stor”, skrev Christian Stigaard tidligere på måneden under henvisning til, at der er stor frustration over lønudbetalingen i BIOS.

Kan ikke gennemskue lønsedler

Ifølge fællestillidsmanden får redderne langtfra altid de tillæg for ekstraarbejde, som de er berettigede til. Desuden kommer lønudbetalingerne ikke altid til tiden, og lønsedlerne er blevet så komplicerede, at redderne ikke forstår dem – og dermed ikke kan gennemskue, om lønudbetalingen er korrekt. Problemerne har ifølge Christian Stigaard stået på i fem måneder.

BIOS-direktør Morten Hansen understreger i en mail, at både bestyrelsen og han selv tager problemerne meget alvorligt, og at der er aftalt et forløb for at få lønudbetalingen tilbage på sporet. Forløbet indebærer blandt andet, at der skal udarbejdes en lønmanual og at der skal gennemføres kontrolberegninger og systemudbedringer – hvilket direktøren beder fællestillidsmanden om at få kommunikeret til medarbejderne.

Behov for, at der sker noget ekstraordinært

”Min fornemmelse er, at de fleste tillidsrepræsentanter ikke ønsker at kommunikere din beklagelse videre. Desuden tror jeg, at der er et ønske om lidt mere end nye tiltag, beklagelser og kontrolforanstaltninger. Fakta er, at vi har haft problemer med lønnen i fem måneder. At dette kan lade sig gøre giver ingen mening. Flere og flere kolleger tror, at BIOS ikke magter opgaven økonomisk. Udskydelse/manglende løn og overenskomsttvister er normale signaler, når virksomheder står foran konkurs. Er vi der nu? Der skal efterhånden ske noget ekstraordinært for at give kollegerne troen tilbage”, skriver Christian Stigaard ifølge Fyens Stiftstidende.

“Det er rigtigt set, at vores driftsøkonomi er presset af overarbejde og store uddannelsesomkostninger herunder til tyskere, men tillige til stort elevoptag og behandler og paramedicin-uddannelse. Alt dette ændrer dog ikke ved, at der skal styr på lønnen, så vi kan få ro på bagsmækken igen”, lyder svaret fra Morten Hansen.

Annonce