BIOS forventer først at have fuld bemanding i 2016

I øjeblikket har BIOS 320 ambulancereddere og sygetransportchauffører ansat, og de seneste uger har tallet stort set stået stille. Ifølge Region Syddanmarks beregninger skal der bruges godt 550 reddere, hvis bemandingen skal være optimal, men der er ikke udsigt til, at BIOS i år kommer tæt på idealbemandingen. Ifølge selskabet selv vil bemandingen først kunne være på plads i 2016.

BIOS-direktør Morten Hansen fortæller til TV2/Fyn, at selskabet har fået tilkendegivelser fra reddere, der fortæller, at de vil se BIOS i drift, inden de vælger at skifte fra deres nuværende arbejdsgiver. Og det får BIOS til at opgive at nå idealbemandingen i år:

”Jeg vil tro, at vi skal ind i det nye år, før vi kommer helt op på den idealbemanding, vi sigter efter. Derefter kan vi også komme i gang med at uddanne flere”, sige Morten Hansen.

Samtidig erkender Morten Hansen, at BIOS i starten af processen ikke har været gode nok til rekruttering:

”Jeg synes, vi er blevet rigtigt gode til at fortælle, hvad vi har at tilbyde folk. Men det er ikke sikkert, at vi var gode nok til det i starten. Vi skulle jo lige i gang med at bygge noget op, lave vagtplaner og finde adresser til vores stationer samt have køretøjer hjem. Vi har jo set det hele på tegnebrættet, og jeg står inde for de visioner og den virksomhed, som vi er i gang med at etablere”, siger Morten Hansen til TV2/Fyn.

Annonce