Brandstationen i Hundested rykker nu ud med nødbehandlere

En ny aftale mellem Halsnæs Kommune, Region Hovedstaden og Frederiksborg Brand og Redning sikrer, at nødbehandlere fra Hundested nu kan rykke ud i tilfælde af hjertestop. Dermed kan borgerne i Hundested få livreddende førstehjælp hurtigere end hidtil – og hjertestoppatienter er ikke længere afhængig af, at en ambulance når frem, inden behandlingen kan påbegyndes.

Nødbehandlerne vil blive sendt ud i de tilfælde, hvor Region Hovedstadens AMK-vagtcentral vurderer, at de kan nå hurtigere frem til borgeren end ambulancen.

“Akutte tilfælde er netop der, hvor sekunder og minutter er afgørende for borgerens ve og vel. For en kommune med vores beliggenhed er det derfor vigtigt, at vi har fået lavet en aftale. Den sikrer ikke bare, at borgerne får hurtigere hjælp, men også, at nødbehandlernes kvalifikationer og ressourcer bliver brugt der, hvor behovet er størst”, siger borgmester Steffen Jensen fra Halsnæs Kommune.

Også regionsrådets formand Sophie Hæstorp Andersen glæder sig over aftalen:

“Det er godt, at vi kan samarbejde om at redde flere liv. De seneste 15 år er det lykkedes at tredoble overlevelsen efter hjertestop, men vi kan gøre det endnu bedre. Internationale erfaringer viser nemlig, at vi kan forbedre de gode overlevelsesresultater ved at samarbejde med andre professionelle”.

Kunne kun rykke ud ved tilskadekomst

Med den hidtidige ordning har det kun været muligt for beredskabet i Frederiksborg Brand og Redning at blive kaldt ud i tilfælde af tilskadekomst som for eksempel et trafikuheld. Med den nye ordning kan Region Hovedstadens AMK-vagtcentral også at gøre brug af nødbehandlerne i Hundested, når der opstår hjertestop.

Nødbehandlerne i Hundested er brandfolk, der har gennemgået en nødbehandleruddannelse og kører med bl.a. hjertestartere som en fast del af deres udstyr.

Annonce