Dansk-tysk akuthjælp ved større ulykker bliver hurtigere

Arkivfoto

Fremover kan danske og tyske beredskaber nemmere og hurtigere hjælpe hinanden, hvis der sker store ulykker. Det skyldes en ny aftale mellem Region Syddanmark og regionens samarbejdspartnere på den tyske side af grænsen, der blev underskrevet i denne uge. Aftalen supplerer det daglige samarbejde, hvor det præhospitale beredskab i Tyskland løbende assisterer i Sønderjylland.

I dag får Region Syddanmark ofte assistance fra tyske ambulancer, akutlægebiler og akutlægehelikoptere. Men der har ikke hidtil været en aftale om, hvordan man hjælper på tværs af grænsen ved større ulykker.

Med den nye aftale forpligter Region Syddanmark og de tyske præhospitale samarbejdspartnere sig til at hjælpe hinanden ved naturkatastrofer og større ulykker, hvis der er behov for hjælp.

I sin tale ved underskrivelsen af aftalen sagde formanden for Region Syddanmarks præhospitaludvalg, Mads Skau (V), blandt andet:

”Det er meget positivt, at der med aftalen om samarbejde på tværs af grænsen ved større uvarslede hændelser, åbnes op for, at der på dansk side kan trækkes på det præhospitale beredskab fra Tyskland, hvis der kommer en stor ulykke med mange tilskadekomne i Region Syddanmark. Omvendt vil vi selvfølgelig også gerne hjælpe i Tyskland ved en større ulykke, hvis der bliver behov for det”.

Den nye aftale er en forlængelse af det nuværende samarbejde i regi af projektet ”Beredskab uden grænsen 2.0”.

Til stede ved underskrivelsen var både repræsentanter fra Region Syddanmark, Stadt Flensborg, Kreis Schleswig-Flensborg og Kreis Nordfriesland.

Annonce