Får digitaliseringspris for 112-projekt med kunstig intelligens

Arkivfoto: Thomas Voss

Region Hovedstadens Akutberedskab har vundet dette års Digitaliseringspris indenfor underkategorien Innovationsprisen. Regionen vinder prisen for et værktøj, hvor kunstig intelligens hjælper sygeplejersker og paramedicinere på Region Hovedstadens AMK-vagtcentral med at opdage flere hjertestop. Det er med til at øge overlevelsen for borgere, der får hjertestop.

Innovationsprisen uddeles til en offentlig institution eller myndighed ”som, ved at udnytte digitaliseringens potentialer, markant har transformeret måden opgaver tænkes og løses på og dermed bidraget til at tænke myndighedsudøvelse, velfærdsproduktion og offentlig service på helt nye måder”.

Som begrundelse for at tildele prisen til Region Hovedstadens Akutberedskab anfører dommerkomitéen:

”Kunstig intelligens hjælper med at opdage hjertestop ved 1-1-2-opkald. Løsningen baserer sig på mønstergenkendelse baseret på gennemgang af over 100.000 tidligere alarmopkald. Dommerkomitéen lægger vægt på, at projektet på forbilledlig vis udnytter ny teknologi på en innovativ måde til at redde liv. Projektet er udviklet, så løsningen er en støtte for medarbejderne, men ikke styrende. Projektet er et spændende gennembrud for anvendelse af ny teknologi inden for sundhedsområdet og angiver nye perspektiver for fremtidige muligheder”.

Annonce