Ministerium bruger 29 mio. kr. på forlængelse af lægehelikopterordning

Region Hovedstaden og Region Sjællands fælles akutlægehelikopteren, der har base i Ringsted, skal være på vingerne i endnu et år. Det er Sundhedsministeriet, som har bevilget 29 mio. kr. til en forlængelse af den nuværende forsøgsordning, således at helikopteren flyver videre frem til den 1. maj 2013.

”Vi er meget tilfredse med, at vi kan fortsætte med at have en akuthelikopter på Sjælland, indtil den endelig beslutning om helikopteren er truffet. Den er med til, at vores borgere føler sig trygge og har bevist sit værd i mange situationer. Nu er der sikkerhed for helikopteren frem til maj næste år. Derefter er det op til politikerne på Christiansborg, hvilken model, vi fortsætter med”, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen fra Region Sjælland.

Hans kollega i Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen, er også tilfreds med forlængelsen, selv om helikopteren har langt de fleste flyvninger i Region Sjælland. ”Akuthelikopteren er rigtig god som supplement til det nuværende akutberedskab. I hovedstadens tætte trafik sikrer helikopteren, at hjælpen når hurtigt frem til alvorligt tilskadekomne. Den redder både liv og gør borgerne trygge. Derudover understreger de foreløbige erfaringer Rigshospitalets rolle som Danmarks førende hospital for patienter med behov for højt specialiseret behandling”, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Akuthelikopteren er bemandet af et specialtrænet korps af læger og paramedicinere. Fra basen i Ringsted kan akutlægehelikopteren inden for godt 20 minutter nå frem overalt på Sjælland, Møn, Falster, Lolland og omkringliggende øer.

Annonce