Fællestillidsrepræsentant: Der kan mangle 14-18 ambulancer på en vagt

De sygeplejersker, der arbejder som sundhedsfaglige visitatorer på Region Nordjyllands AMK-vagtcentral, kan opleve, at der på vagter mangler 14-18 ambulancer, og det giver lidt ondt i maven, fortæller fællestillidsrepræsentant Søren Bach Baisgaard. Ifølge sygeplejerskerne oplever de oftere, at ambulancerne ikke kommer hurtigt nok frem.

Manglen på ambulancereddere rammer i hele landet, og i Region Nordjylland var konsekvensen i september, at omkring hver femte ambulance måtte blive holdende i garagen. Det oplyser TV 2 Nord.

Det mærker man på regionens AMK-vagtcentral:

”Vi oplever, at der en gang imellem går lidt lang tid, før vi kan få vores ambulancer ud på stedet. Når man møder ind til, at man over det næste døgn måske mangler mellem 14 og 18 ambulancer, så får man lidt ondt i maven og overvejer måske lige en gang ekstra, hvad der kan komme til at ske. Har jeg rent faktisk de biler, der skal til for, at jeg kan hjælpe borgerne? Vi oplever, at folk bliver frustrerede, fordi de er i en rigtig presset situation. Nogle bliver vrede på os og kan ikke forstå, hvor ambulancen bliver af. Det er ikke altid de pæneste ord, vi får med på vejen, når vi sidder og tager imod opkald”, fortæller Søren Bach Baisgaard, der er fællestillidsrepræsentant for AMK-sygeplejerskerne, til TV 2 Nord.

Fællestillidsrepræsentanten anerkender, at regionen opfylder det fastsatte serviceniveau for A-kørsler.

”I forhold til kørsel A-målene er vi så at sige i mål, men der er en bagside af medaljen. Vi kommer ikke lige så hurtigt frem til de patienter, der haster mindre. Jeg oplever det selv og hører også fra mine kolleger, at det er oftere end tidligere, ambulancerne ikke kommer hurtigt nok frem”, siger Søren Bach Baisgaard til TV 2 Nord.

Annonce