Fagforening vil betale – nogle – ambulanceredderes gebyr for autorisation

Den nye autorisationsordning for ambulancebehandlere indebærer, at både reddere og paramedicinere af egen lomme skal betale statens gebyr for autorisation og registrering. Fagforeningen 3F har imidlertid besluttet, at man vil betale gebyret for nyuddannede reddere, som skal bruge autorisationen for at kunne arbejde. 3F satser på at få en løsning for de øvrige reddere ved overenskomstforhandlingerne.

Fremover skal nyuddannede ambulancebehandlere have en autorisation og nyuddannede paramedicinere skal registreres, inden de kan arbejde indenfor deres fag. Autorisationen som ambulancebehandler koster et gebyr på 1.155 kr., mens registrering som paramediciner koster 1.380 kr. Som udgangspunkt skal gebyret betales af den enkelte behandler eller paramediciner selv.

Fagforeningen 3F har imidlertid besluttet, at man i to tilfælde vil dække gebyret for 3F-medlemmer. Det gælder for det første reddere, der har kvalifikation som ambulanceassistent og som enten afvikler eller er planlagt til merituddannelse med henblik på efterfølgende erhvervelse af kvalifikation/autorisation som ambulancebehandler. Og for det andet reddere, der har kvalifikation som ambulancebehandler og som enten afvikler eller er planlagt til uddannelse med henblik på efterfølgende erhvervelse af kvalifikation/autorisation som paramediciner.

For alle de øvrige ambulancereddere vil der ikke ske dækning af gebyret. Ifølge 3F skyldes det, at der er etableret en overgangsordning, som indebærer, at redderne først i 2024 skal have erhvervet deres autorisation eller fået deres registrering. Derfor vil 3F lade gebyret indgå i de overenskomstforhandlinger, som skal gennemføres i 2020.

Annonce