Endnu et konfliktvarsel til Samariten

Arkivfoto

HK, der organiserer de ansatte på Falcks regionale vagtcentral i Holbæk, har afsendt et krav om overenskomst til svenske Samariten. Samtidig har fagforbundet afgivet 1. konfliktvarsel til det svenske ambulancefirma. “Selv om beslutningen er udskudt, vil vi med det samme have orden i tingene. Derfor vi sendt et krav om, at de medarbejdere, der eventuelt skal sidde på centralen kommer til at arbejde under de samme gode forhold som hos Falck. Og så er det almindeligt, at vi også varsler en konflikt, hvis de nægter at indgå overenskomst”, siger faglig sekretær i HK/Privat, Liselotte Højer.

HK/Privat har også sendt krav om overenskomst til Roskilde Brandvæsen, der skal drive den nye vagtcentral i Slagelse sammen med Samariten. Også Danske Regioner har modtaget et krav om overenskomst.

Medarbejderne på Falcks vagtcentral er bekymrede over udsigten til, at et ukendt svensk firma skal drive ambulancevagtcentralen. “Vi hilser med tilfredshed, at beslutningen er udskudt, så baggrunden kan blive nærmere belyst. Vi mener, at vi har en spidskompetence, som vil blive svær at erstatte. Og Samariten Ambulans er helt ukendt med opgaver på vagtcentralområdet, og de har de ikke overenskomst, så vi kan godt være lidt bekymrede for, hvilke forhold de tilbyder deres medarbejdere”, siger formanden for Landsklubben for Vagtcentralmedarbejdere i Falck, Mette Rosenfeldt.

Annonce