Samariten overvejer at bede om mere tid

Samariten kan blive tvunget til at bede om udsættelse for overhovedet at kunne opfylde kontrakten om ambulancekørsel i de tre regioner, hvor selskabet har vundet ambulancekørsel. Det svenske ambulancefirma har nemlig travlt, hvis de skal nå at skaffe både 250 millioner kroner og få en overenskomst inden nytår. Og nu er Samariten altså blevet klar over at tiden er så knap, at det kan blive nødvendigt at bede regionerne om udsættelse for overhovedet at kunne skrive en kontrakt.

“Det er så en sag vi må tage med regionerne”, siger Søren Pagh fra Samariten til TV2/Lorry. “Det kan jo blive et alternativ. Nu er vi jo nødt til at få den finansielle del på plads, og som sagt er udfordringen ikke blevet mindre af, at vi har en global finanskrise. Det har selvfølgelig gjort forudsætningerne meget vanskeligere for os og også for de forskellige investorer”, siger Søren Pagh.

Flere finansielle eksperter har de seneste dage vurderet, at Samaritens opgave er noget nær umulig, og alt tyder nu på, at der bliver brug for endnu flere penge. Samariten forhandler nemlig med DI, og hvis de bliver medlem her, så betyder det at de også siger ja til en brancheoverenskomst, der ifølge fagforbundet 3F forudsætter en trediedel flere ansatte end Samariten har budgetteret med.

“De har givet et bud hvor der skal bruges otte personer pr. ambulance, men der skal reelt bruges tolv, og det er et problem for dem, for det gør jo ikke at vi tilpasser overenskomsten til deres tilbud”, siger forhandlingssekretær Søren Andersen fra 3F til TV2/Lorry.

Om Samariten når så langt at de kommer ud og køre danske ambulancer er ifølge 3F et godt spørgsmål, men selv siger Samariten, at de forhandler med flere kapitalstærke investorer. Region Midtjylland har imidlertid bedt administrationen kigge på alternative løsninger, hvis Samariten alligevel ikke kan løse opgaven. Også i Region Hovedstaden skal administrationen undersøge sagen.

Annonce