Falck bortviser tre ambulancereddere efter julefrokost

I forbindelse med en privat julefrokost forrige weekend har Falck bortvist tre ambulancereddere med øjeblikkeligt varsel. Julefrokosten blev holdt ude i byen, hvor en ambulance med kolleger i en pause kom forbi, og det er i den forbindelse, at medarbejderne har været inde i bårerummet, uden at kollegerne på vagt var vidende om, at de andre gik derind.

”Det strider mod alt, hvad vi står for i Falck­, og mod alle regler. Patienternes sikkerhed går foran alt, og selvom en ambulance ikke er ude at køre, og selvom medarbejderne har fri, skal vi naturligvis aldrig have berusede medarbejdere i bilerne. Det ligger fuldstændig fast”, siger Lars Martin Rasmussen, der er regionsdirektør for Falck Ambulance i Region Hovedstaden.

Medarbejderne blev ifølge Falck med det samme suspenderet, mens sagen blev undersøgt, ligesom kunden – Region Hovedstaden – blev orienteret. Det er i den forbindelse kommet frem, at berusede medarbejdere har haft fat i medicinsk udstyr i ambulancen.

”Det er helt, helt uacceptabelt. Det overskrider både moralsk og faglig ansvarlighed og overholdelse af gældende forskrifter. Vi har derfor opsagt og øjeblikkelig bortvist tre ambulancereddere og givet en skriftlig advarsel til yderligere to, der har været tæt på situationen”, fortæller Lars Martin Rasmussen.

Annonce