Falck-chef: Vi har betalt dyre lærepenge

Som virksomhed har Falck betalt dyre lærepenge for BIOS-sagen. Det siger Falcks koncernchef, Jakob Riis, efter fredagens bøde på 30 mio. kr. for overtrædelse af konkurrenceloven. Udover skaderne på Falcks image og de 30 mio. kr. i bøde har Falck betalt 152 mio. kr. til BIOS’ ejere og de omkring 500 kreditorer, som tabte penge på BIOS’ konkurs.

Bøden til Falck blev fredag fastsat til 30 mio. kr., hvilket er den hidtil største danske bøde i en konkurrencesag. Falck påpeger dog, at man efter nye og skærpede regler på området risikerede en bøde på helt op til 1,3 mia. kr.

Falck indgik i juni 2019 et forlig med sagens parter og betalte dengang 152,5 mio. kr. til Region Syddanmark, BIOS’ hollandske moderselskab og BIOS’ danske konkursbo, der inkluderer omkring 500 kreditorer.

“Falck handlede i 2014-15 på en måde, der var uacceptabel, og som vi aldrig kommer til at gentage. Vi har siden arbejdet for, at noget lignende aldrig kan gentage sig, og vi har betalt for de tab, som sagens parter har lidt. Som virksomhed har vi betalt dyre lærepenge for en gammel sag, som aldrig skulle være sket”, siger Jakob Riis, der er koncernchef i Falck.

”Vi lever i Falck af vores kunders og brugeres tillid. Ikke kun tillid til, at vi altid rykker ud, når der er brug for os, men også tillid til ordentlighed i alt, hvad vi foretager os. Myndighedernes udmåling af bødestørrelsen afslutter sagen formelt. For Falck vil det altid være en påmindelse om, hvad vi aldrig gør igen”, siger Jakob Riis.

Annonce