G4S overtager kontrakt med Vejdirektoratet fra Falck

Vagtfirmaet G4S har vundet et udbud på bemanding af den operative del af Vejdirektoratets Trafikcenter – en opgave, som Falck hidtil har haft. Medarbejderne i Trafikcenter hjælper døgnet rundt trafikanterne med at komme nemt og sikkert frem på statsvejnettet, blandt andet ved at rekvirere beredskab til uheld, sørge for fjernelse af tabt gods og udsende trafikinformation. 

I de kommende tre år skal opgaven med at bemande Vejdirektoratets Trafikcenter løses af G4S Security Services A/S. Firmaet har netop vundet Vejdirektoratets udbud på bemandingen af den operative del af Trafikcentret.

”De folk, der sidder i Trafikcentret, løser nogle af vores allervigtigste opgaver i den daglige og direkte relation til trafikanterne. Sammen med Vintervagtcentralen i Aalborg er Trafikcentret på mange måder hjertekammeret i den maskine, der får trafikken til at glide så gnidningsfrit som muligt ude på vejene hver dag. Derfor er det vigtigt, at det er bemandet med dygtige og effektive medarbejdere, der kan repræsentere Vejdirektoratet. G4S’ bud på at løse opgaven var meget stærkt på både pris og kvalitet, og derfor har vi valgt at skrive kontrakt med dem”, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

Medarbejdere virksomhedsoverdrages

Opgaven har været varetaget af Falck siden 2013, hvor Falck overtog den fra netop G4S. Den nye kontrakt vil have effekt fra den 1. april 2019. Aftalen med G4S indebærer også en virksomhedsoverdragelse af de nuværende medarbejdere i Trafikcenteret, så det sikres, at den operative faglighed og drift bibeholdes.

Trafikcentrets hovedopgaver omfatter blandt andet at overvåge og skabe overblik over trafikken ved hjælp af blandt andet kameraer og realtidsdata samt at gribe aktivt ind i samarbejde med andre myndigheder, når der opstår uheld eller andre hændelser på statsvejnettet. Endvidere står centeret for at udsende aktuel og relevant trafikinformation via radio, apps, Twitter, Vejdirektoratets trafikkort og andre kanaler.

Annonce