Falck har vundet ét og tabt ét svensk ambulanceudbud

Falck skal fortsat drive en del af ambulancetjenesten i den svenske Region Östergötland, mens redningskoncernen har mistet opgaven i Region Gotland. Det er resultatet af to udbudsrunder. I Region Östergötland vandt Samariten det andet distrikt, hvor virksomheden PreMedic i dag har opgaven, og i Region Gotland var det også Samariten, som løb af med sejren.

I Region Östergötland var det opgaven med at drive ambulancetjenesten fra januar 2023 og frem, som var i udbud. Udbuddet var delt i to distrikter, og Falck vandt det vestlige distrikt, hvor den danske redningskoncern også i dag har opgaven. I det østlige distrikt vandt Samariten Ambulans over den nuværende operatør, PreMedic.

De nye kontrakter har en løbetid på fem år med mulighed for forlængelse i yderligere tre år. Efter udbuddet stiger regionens omkostninger fra 210 mio. svenske kr. om året til 262 mio. kr. Årsagen er blandt andet, at ambulancesygeplejerskernes nye overenskomster er dyrere samt at regionen har forøget ambulancekapaciteten med 8 pct. Der er i alt 12 ambulancestationer, 26 dagambulancer og 17 aften- og natteambulancer i regionen.

Også bemanding af ambulancehelikopter

I Region Gotland har Falck vundet de seneste to udbud af ambulancekørslen, men denne gang løb Samariten Ambulans af med sejren. Udover ambulancekørsel skal Samariten også bemande den lokale ambulancehelikopter med en ambulancesygeplejerske. Den nye kontrakt træder i kraft den 1. maj 2022.

Også i Region Gotland indebærer udbuddet en prisstigning, således at regionens årlige omkostninger stiger fra 36 mio. svenske kr. til 42 mio. kr. Samaritens tilbud på selve ambulancekørslen var på 39,9 mio. kr., mens Falcks pris var 43,6 mio. kr. og PreMedics pris var 43,2 mio. kr.

Annonce