Sverige: Socialdemokratiet vil tilføre 500 mio. kr. til ambulanceberedskabet

Den svenske valgkamp er gået i gang, og et af valgløfterne fra det nuværende statsministerparti, Socialdemokraterna, er at det præhospitale beredskab skal styrkes kraftigt. Hele 500 mio. svenske kr. vil Socialdemokraterna hvert år tilføre til beredskabet. Pengene skal bl.a. gå til flere akutlægehelikoptere og indførelse af et landsdækkende responstidsmål.

Svenskerne skal til valg i september, og Socialdemokraterna – med statsminister Stefan Löfven i spidsen – lover nu at styrke det præhospitale beredskab, hvis regeringen fortsætter efter valget.

Socialdemokraterna vil tilføre beredskabet 250 mio. svenske kr. i 2019 og derefter 500 mio. svenske kr. om året.

I landområderne skal beredskabet styrkes gennem en udvidelse af antallet af akutlægehelikoptere, mens man i de større byer ønsker at indsætte særlige psykiatriske akutbiler, der kan rykke til f.eks. selvmordstruede patienter.

Endvidere vil Socialdemokraterna reducere den store forskel i responstiderne, som der i dag er fra region til region. Derfor vil man opstille et landsdækkende mål for den maksimale responstid, som vil blive 15 minutter for akutte ambulanceudrykninger.

Annonce