Falck efter kritik: Vi bruger ikke dyreambulancer til svenske patienter

Falcks ambulancer i Skåne har en lav gennemsnitsalder – og der anvendes ikke dyreambulancer til transport af patienterne. Det fastslår Falck, efter at partiet Sverigedemokraterna har kritiseret de private ambulanceoperatører i Region Skåne. Partiet mener, at al ambulancekørsel i regionen burde hjemtages.

Et bredt politisk flertal i Region Skåne har besluttet, at en del af den ambulancekørsel, som Falck i dag varetager for regionen, skal hjemtages. Beslutningen er dog blevet kritiseret af Sverigedemokraterna, som mener, at al ambulancekørsel burde hjemtages. Partiet har henvist til, at regionsrådets største parti, Socialdemokraterna, faktisk gik til valg på et løfte om hjemtagning, men at partiet nu indgår i den politiske aftale om en delvis hjemtagning. Derfor mener Sverigedemokraterna, at Socialdemokraterna er løbet fra et valgløfte.

Sverigedemokraternas gruppeformand, Patrik Jönsson, fortæller til Kristianstadsbladet, at partiets holdning om en hjemtagning er baseret på samtaler med ambulancefolkene hos de private operatører. ”Blandt de privatansatte ambulancefolk er der utilfredshed, og de har en højere arbejdstid. En stor del af besparelsen ved at anvende private operatører ville forsvinde, hvis der var samme arbejdstid som hos regionens ambulancefolk. Desuden har de private operatører dårligere ambulancer”, siger han.

Også Åsa Erlandsson fra Sverigedemokraterna kritiserer de private operatører: ”De kører med gamle ambulancer, som ikke kan håndtere de tungeste patienter. Der er tilfælde, hvor de har måttet anvende en dyreambulance for at løse opgaven”, siger hun.

Kritikken fra Sverigedemokraterna har imidlertid fået Falck på banen. Ifølge en udtalelse fra redningskorpset er kritikpunkterne således ikke korrekte.

”Som i alle de områder, hvor vi udfører ambulancekørsel, bliver vores vognpark i Region Skåne løbende udskiftet. I Region Skåne har vognparken en gennemsnitsalder på 2,68 år, hvilket må anses for et være en moderne vognpark”, skriver Falck i udtalelsen.

Heller ikke oplysningen om, at dyreambulancen er blevet anvendt, kan Falck genkende. ”Dyreambulancen anvendes af Region Skånes egen ambulancetjeneste i Helsingborg. Ikke af Falck”, oplyser redningskorpset.

Annonce