Falck ønsker at blive børsnoteret – igen

Snart kan det måske igen blive muligt at købe aktier i Falck. I en kort periode frem til 2005 var Falcks redningsaktiviteter noteret på den danske fondsbørs, hvorefter selskabet blev overtaget af en kapitalfond og senere fik en bredere ejerkreds. Men nu vil Falck – der ikke længere betegner sig som en redningskoncern, men nu som en sundhedskoncern – overveje en mulig fremtidig børsnotering.

Tilbage i 2004 blev de oprindelige Falck-aktiviteter udskilt i et nyt, selvstændigt selskab, Falck A/S, som efter en kort børsintroduktion fik Nordic Capital som hovedaktionær i årene fra 2005 til 2011. I dag ejer Lundbeckfonden 58 pct. af Falck, mens LEGO-familien Kirk Kristiansen ejer 28 pct. TryghedsGruppen ejer 14 pct., og en lille del af aktierne ejes af ledelsen.

Nu skifter Falck så bestyrelsesformand som led i en overvejelse om en mulig fremtidig børsnotering.

Valget af Niels Smedegaard som ny og uafhængig formand for sundhedskoncernen Falck fandt sted på bestyrelsesmødet den 27. januar 2022 og betyder, at Peter Schütze nu har givet stafetten videre efter syv år i formandsstolen. Peter Schütze forbliver i Falcks bestyrelse som menigt medlem.

”Gennem en fokuseret indsats har vi med en ny ledelse succesfuldt styrket og professionaliseret Falck og sikret et stærkt økonomisk fundament. Virksomheden står i dag solidt positioneret til vækst og videreudvikling”, siger Peter Schütze, som også er næstformand i bestyrelsen hos en af Falcks hovedejere, Lundbeckfonden.

Ny formand er professionelt bestyrelsesmedlem

Den nye bestyrelsesformand har været medlem i Falcks bestyrelse siden 2016 og er tidligere mangeårig direktør for DFDS. Han er i dag professionelt bestyrelsesmedlem med formandsposter i ISS, Abacus Medicine, Molslinjen og Bikubenfonden.

”Jeg er meget glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig. Falck er på en spændende rejse mod at blive en integreret sundhedsservice-virksomhed og er internationalt førende inden for sit felt. Vi annoncerede sidste år en ambitiøs strategi for, hvordan vi skal udvikle Falck og øge forretningen frem mod 2025. Vi er godt i gang med at eksekvere på strategien og med Falcks styrkede position, mener ejerkredsen og bestyrelsen, at tiden er moden til at afdække Falcks fulde potentiale og herunder overveje en mulig fremtidig børsnotering”, siger Niels Smedegaard.

Annonce