Falck tjente 697 mio. kr. på at frasælge autohjælpsaktiviteter

Frasalget af Falcks autohjælpsaktiviteter i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen blev gennemført i marts efter godkendelse fra konkurrencemyndighederne og det norske finanstilsyn. Det gav Falck en fortjeneste på 697 mio. kr. I årets første kvartal tjente Falck endvidere 200 mio. kr. på COVID-19-testaktiviteterne, som nu er afsluttet.

I årets første kvartal fik Falck en vækst i omsætningen på 12,7 pct. inden for redningskoncernens kerneforretning uden medregning af testaktiviteterne. Falck opnåede dog et lavere driftsoverskud end samme kvartal sidste år.

Falck realiserede en omsætning på 3,7 mia. kr. og et driftsoverskud på 323 mio. kr. i 1. kvartal 2022, mens driftsresultatet var 16 mio. kr. lavere end samme kvartal sidste år. Testaktiviteterne, som nu er afsluttet, bidrog med 617 mio. kr. til omsætningen og 200 mio. kr. til driftsresultatet. Falck opnåede en fortjeneste på 697 mio. kr. for frasalget af autohjælpsaktiviteterne i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen, som blev gennemført i marts efter godkendelse fra konkurrencemyndighederne og det norske finanstilsyn.

”Vi oplever et presset arbejdsmarked og mangel på kvalificeret arbejdskraft for især vores ambulancetjenester i USA og Europa. Det har ført til større omkostninger i kvartalet end sidste år, hvilket er den primære årsag til, at vores driftsresultat blev lavere”, fortæller Jakob Riis, der er adm. direktør for Falck.

Ny ambulancekontrakt i USA gav vækst

Falcks kerneforretning omfatter forretningsområderne Emergency Health and Safety samt Healthcare.

I Emergency Health and Safety steg omsætningen grundet en ny ambulancekontrakt i San Diego i USA og en generelt større efterspørgsel på det amerikanske marked. Der var også en større kontraktvolumen for ambulanceforretningen i Tyskland og for brandforretningen i Europa.

I Healthcare steg omsætningen fortrinsvis med opkøbet og integrationen af Frisk Gruppen, ligesom der var større efterspørgsel efter sundhedsydelser og vækst i abonnementsporteføljen.

Falck fastholder forventningerne til 2022 om at realisere en omsætning på 11,8-12,3 mia. kr. og et driftsresultat på 700-800 mio. kr.

Annonce