FOA anklager Falck for unfair dumping

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Næste år overtager Falck ambulancekørslen i Roskilde og Lejre kommuner fra Roskilde Brandvæsen, men fagforeningen FOA – der står til at miste over 40 medlemmer på grund af udbudsresultatet – anklager Falck for prisdumping. FOA mener, at ambulancekørslen fremover bør integreres mere i det offentlige sundhedsvæsen.

Falck har efter et udbud vundet ambulancekørslen med et bud, der lå mere end 20 % under det tilbud, Roskilde Brandvæsen afgav. Roskilde Brandvæsen afgav et bud på 28 mio. kr., og det er lavere end den pris, der køres for i dag. Men Falck vandt med et bud på 22 mio. kr.

”Det er, som Roskildes borgmester har udtrykt det, et absurd lavt bud. Det er meget svært ikke at få mistanke om prisdumping. Og der er i hvert fald tale om unfair konkurrence over for en offentlig virksomhed, som jo ikke kan tillade sig at bruge skatteborgernes penge på at dumpe prisen i det omfang”, siger Reiner Burgwald, som er formand for FOA’s teknik- og servicesektor.

FOA organiserer de kommunalt ansatte ambulancereddere, mens Falcks ambulancereddere er organiseret i 3F.

”Der er udbud af ambulancekørsel i alle regioner næste år. Falck kan tillade sig at sætte til på karrusellen med forventning om at tjene det tabte ind på gyngerne”, siger Reiner Burgwald.

Som følge af udbudsresultatet må Roskilde Brandvæsen opsige 46 medarbejdere. Region Sjælland har ikke stillet krav om, at virksomhedsoverdragelsesloven skal gælde, og de berørte medarbejdere er dermed ikke sikret ansættelse hos Falck.

”Som led i den nye sygehusstruktur får mange borgere længere vej til sygehuset, og dermed får den behandling, der kan ydes, før patienten når frem, større og større betydning. Det er FOA’s opfattelse, at ambulancekørsel bør integreres mere i det offentlige sundhedsvæsen i stedet for at blive udskilt fra det”, siger Reiner Burgwald.

Annonce