Falck: Vi sætter alle sejl til og åbner 36 nye testcentre

Regionerne har bedt Falck om at sætte alle sejl til for at gøre klar til lyntest til danskerne som et supplement til det offentliges testcentre. Allerede fra lørdag morgen vil Falck tilbyde gratis test fra de eksisterende 12 testcentre landet over. I dag kan Falck teste omkring 5.000 personer om dagen, men et storstilet arbejde er søsat for at kunne øge kapaciteten til 50.000 daglige tests.

Falck oplyser, at der må forventes ventetid de første dage, indtil redningskorpsets kapacitet er øget markant.

”Vi fokuserer lige nu alle ressourcer på at hjælpe med den vigtige samfundsopgave med at smittespore og bryde smittekæderne så tidligt som muligt. I et godt samarbejde med myndigheder, regionerne og blandt andre lokale borgmestre er vi i fuld gang med at finde og klargøre egnede test-faciliteter, så vi i fællesskab kan gøre antigen-test tilgængelig for endnu flere og dermed være et effektivt supplement til de offentlige PCR-testfaciliteter”, fortæller Jørgen Mieritz, der er ambulancedirektør for Falck i Danmark.

Falck har siden starten af november tilbudt antigen-tests fra 12 testcentre og ved mobile testteams til virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Ambitionen er, at der så vidt muligt skal være et testcenter inden for ca. 1 times kørsel fra ethvert sted i landet, så Falck vil åbne yderligere ca. 36 centre. Endvidere arbejdes der på at øge kapaciteten for de mobile testenheder.

Udvidelse af antallet af testcentre, flere medarbejdere på centrene og længere åbningstid er de væsentligste værktøjer for at kunne 10-doble kapaciteten.

”Vi er rigtig glade for nu at blive en del af den samlede indsats med screening og smitteopsporing. Vi arbejder på hurtigt at opskalere vores testkapacitet, og ser frem til at hjælpe så mange borgere som muligt på testcentrene. Vi håber på forståelse, hvis der forekommer længere ventetid ude på teststationerne”, siger Jakob Riis, der er koncernchef i Falck.

Hurtig reaktion i Holbæk

At det kan gå hurtig med at finde lokale løsninger viser et eksempel fra Holbæk. Falck kontaktede i går Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, med et ønske om at åbne en teststation i byen, der har haft en af landets længste ventetider på test. Borgmesteren reagerede prompte, fik samme eftermiddag samlet direktionen og kunne derefter tilbyde en velegnet løsning med både plads og parkeringsmuligheder.

”Jeg er glad for, at vi allerede nu kan fortælle, at Falck lejer sig ind i Stadionhallen, og de åbner teststationen på mandag kl. 11”, siger Christina Krzyrosiak Hansen og påpeger den positive sideeffekt, at testcenteret også betyder nye lokale arbejdspladser.

Annonce