Fik hurtig hjælp efter hjertestop på Flakfortet

Torsdag var Hovedstadens Beredskabs seniorforening samlet til sommertur på Flakfortet, der er en ø beliggende ca. 7 km ud for København. Under frokosten fik en af deltagerne imidlertid hjertestop. Kollegaerne trådte hurtigt til med førstehjælp, og en akutlægehelikopter blev sendt til øen. Den tidligere kollega overlevede takket være den hurtige hjælp, som Hovedstadens Beredskab roser.

Kort tid efter at selskabet, der bestod af tidligere og nuværende medarbejdere i Hovedstadens Beredskab, havde sat sig til bords, rejste en af deltagerne sig fra bordet og faldt om.

Jan fortæller: “Vi var hurtigt to brandmænd, der var over ham og kunne konstatere, at der var hjertestop. Vi går i gang med hjerte-lunge-redning, og efter ret kort tid får personen puls og bliver kontaktbar”.

Mens de to brandfolk ydede livredende førstehjælp, havde andre deltagere kaldt 112. Fra Region Hovedstadens Akutberedskab blev det besluttet at afsende akutlægehelikopter, ligesom Hovedstadens Beredskab blev bedt om at klargøre redningsbåd til afgang.

Bo fortæller om akutlægehelikopterens ankomst: “Det var helt fantastisk at se dem lande på så lidt plads. Mellem master, flagstænger og bygninger, bliver helikopteren sat ned på en plet som et frimærke”.

Udskrevet dagen efter

Akutlægehelikopteren bragte patienten til Rigshospitalet, hvor der stod et større team klar til modtagelse. Fredag blev den tidligere kollega så udskrevet og kunne tage hjem.

”Vi kan ikke udtrykke stor nok ros for den indsats alle ydede i torsdags! Det er yderst kritisk at få hjertestop. At få det på Flakfortet gør ikke situationen mindre kritisk. Det er vores opfattelse, at de personer, der trådte til, er den direkte årsag til at personen overlever – tak for jeres indsats! En stor tak skal også lyde til Region Hovedstadens Akutberedskab for dygtig og hurtig respons”, lyder det fra Hovedstadens Beredskab.

Annonce