Forkert monteret kabel førte til næsten et års tabt kommunikation på vagtcentral

Et forkert monteret kabel på Region Hovedstadens AMK-vagtcentral i Ballerup førte til, at der i ni måneder ikke blev optaget kommunikation mellem vagtcentralen og ambulancerne. Ifølge nye oplysninger fra regionen blev kablet således sat i et forkert stik, og det førte blandt andet til, at radiotrafikken i en meget omtalt sag, hvor en 3-årig dreng døde, aldrig blev optaget.

I sagen om en 3-årig drengs død på Bornholm kunne Region Hovedstaden ikke fremlægge kommunikationen mellem regionens AMK-vagtcentral og den tilkaldte ambulance. Nu viser nye oplysninger fra regionen, at et fejlmonteret kabel har medført, at dele af radiokommunikationen er gået tabt i hele ni måneder.

I april 2016 blev arbejdspladserne på AMK-vagtcentralen flyttet, og i den forbindelse blev et kabel sat i et forkert stik. Konsekvensen var, at radiokommunikationen mellem vagtcentralens bordpult nr. 9 og ambulancerne ikke blev optaget. De øvrige bordpulte var ikke påvirket. Den fejlagtige montering blev først opdaget – og dermed udbedret – i januar 2017, da regionen gik i gang med at undersøge sagen fra Bornholm.

Region Hovedstaden understreger, at fejlen ikke har ført til, at opkald til eller fra ambulancerne er blevet mistet – det er alene optagelsen af opkaldene, som har være berørt. Regionen er nu gået i gang med at vurdere, hvor mange opkald, som ikke er blevet optaget, men den vurdering vil først foreligge på et senere tidspunkt. Samtidig vil regionen fastsætte en kontrolprocedure, som skal sikre, at lignende fejl ikke opstår i fremtiden.

Når radiokommunikation bliver optaget, gemmes den i 10 år.

Annonce