Hædret for forsøg på at redde kvinde, der var sprunget ud fra Storstrømsbroen

Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

En dag i september var tre mænd på arbejde på den nye Storstrømsbro, hvor de sejlede ansatte til og fra pylonerne, der var under konstruktion. Pludselig hørte de over radioen, at en person var sprunget i vandet fra Storstrømsbroen, og nu er de blevet hædret af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for deres efterfølgende redningsindsats.

Forleden uddelte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi årets dusører til borgere. Dusørerne giver politiet mulighed for at markere deres anerkendelse af borgere, der har gjort noget ekstraordinært for at hjælpe andre.

Her er politidirektør Lene Franks tale til tre af årets dusørmodtagere:

”Kære Jakob, Rico og Thomas

I får dusør i dag, fordi I gjorde en meget stor indsats i forsøget på at redde en kvinde, der var sprunget ud fra Storstrømsbroen.

26. september var I på arbejde på den nye Storstrømsbro. I sejlede de ansatte til og fra pylonerne, der var under konstruktion.

Pludselig hørte I over radioen, at en person var sprunget i vandet fra Storstrømsbroen. I besluttede at sejle ud for at lede, og ikke længe efter fik I øje på en kvinde, der gik under vandoverfladen, netop som I ankom.

Med en bådshage fik i fat i kvinden, og fik hende op af vandet og op i jeres båd.

Her mistede hun kort efter bevidstheden, men I gav hende førstehjælp, alt imens I sejlede ind til bredden, hvor kvinden blev overgivet til ambulancepersonalet, der i mellemtiden var ankommet.

Desværre stod kvindens liv ikke til at redde efter det lange fald fra broen. Men I gjorde alt, hvad der stod I jeres magt for at forsøge at redde hende.

Det er en beundringsværdig indstilling – og en indsats I kan være meget stolte af.

Tusind tak.”

Annonce