Regionernes nye IT til AMK-vagtcentralerne bliver forsinket

Det nye kontrolrumssystem, som fremover skal anvendes til at koordinere ambulanceudrykningerne på regionernes AMK-vagtcentraler, bliver forsinket, efter at regionerne har besluttet at afvise leverandørens testplan for det nye system. Testplanen havde så mange mangler, at regionernes fælles styregruppe valgte at sige nej til planen, og det forsinker processen, så kontrolrumssystemet først kan tages i brug næste år.

Indkøbet af det nye kontrolrumssystem er forankret i det tværregionalle P-VIT-projekt, som har arbejdet på at få godkendt en testplan, så man kan gennemføre en samlet test af systemet. Testen er det næste afgørende skridt på vejen mod at få sat systemet i drift. Efter en grundig gennemgang af leverandørens testplan har styregruppen for P-VIT imidlertid valgt at afvise testplanen på grund af en række mangler.

Der arbejdes nu på at få lavet en ny testplan, som kan bane vejen for en samlet test af kontrolrumssystemet.

Hele projektet vil som følge af problemerne blive forsinket i forhold til den hidtidige tidsplan, som i forvejen er omkring et år forsinket. Hvis regionerne kan godkende en reviderede testplan, og selve testafviklingen samtidig går efter planen, kan uddannelse i systemet og den efterfølgende idriftsættelse formentlig ske i de første regioner i 1. kvartal 2014.

Det er firmaet Intergraph, som leverer kontrolrumssystemet til regionerne.

Annonce