Københavnske reddere er vrede over hvervekampagne

Reddernes Faglige Klub København, der har de københavnske reddere som medlemmer, besluttede i april at opsige det kollektive medlemskab af Reddernes Landsklub. Efterfølgende har Reddernes Landsklub startet en hvervekampagne, hvor de københavnske reddere er blevet opfordret til at melde sig ind i Reddernes Landsklub. Det vækker vrede hos Reddernes Faglige Klub.

Bruddet mellem Reddernes Faglige Klub (RFK) og Reddernes Landsklub (RL) skete kun fire år efter, at de to klubber gik sammen og dermed etablerede én fælles organisation for redderne. Årsagen til bruddet var, at Reddernes Faglige Klub mente, at de havde mistet indflydelse, ligesom integrationen mellem de to klubber blev beskrevet som mislykket.

Reddernes Landsklub har efterfølgende sendt breve til alle de reddere, der er medlemmer af Reddernes Faglige Klub, hvor man har opfordret redderne til at melde sig ind i Reddernes Landsklub. Og den opfordring har nu fået Reddernes Faglige Klub til at reagere. “Jeg har svært ved at se, hvad denne aggressive markedsføring skal kunne gavne redderne i København, eller for den sags skyld redderne i provinsen. RL kan ikke føre sager for dig, hvis der opstår uenighed på din arbejdsplads, det gør din lokale tillidsrepræsentant. Hvis han ikke kan løse sagen, føres den videre til din fællestillidsmand, som repræsenterer overenskomstområdet i København. RL kan ikke repræsentere overenskomstområdet i København, derfor er et medlemskab af RL ikke en nødvendighed”, skriver formanden for Reddernes Faglige Klub, Frank Johansson, i et brev til de københavnske reddere.

“RFK har tidligere fået henvendelser fra reddere i provinsen, som ønskede at melde dig ud af RL og ind i RFK, mit svar har hidtil været, at det var en dårlig ide, fordi jeg ikke kunne føre faglige sager for dem. Jeg rådede dem i stedet til at udtrykke deres utilfredshed med RL til RL-bestyrelsen”, skriver Frank Johansson videre i brevet.

Annonce