Stadig kold luft mellem redder-organisationer

Der er ingen udsigt til forsoning mellem reddernes to organisationer, Reddernes Landsklub og Reddernes Faglige Klub København. Sidste år meldte Reddernes Faglige Klub København kollektivt sine medlemmer ud af Reddernes Landsklub, og efter et forgæves forsøg på dialog konkluderer Reddernes Landsklub nu, at Reddernes Faglige Klub ikke vil deltage i det faglige fællesskab for redderne. Samtidig beskyldes den faglige ledelse i København for at drive hetz mod de reddere, som individuelt har meldt sig ind i Reddernes Landsklub.

Reddernes Faglige Klub organiserer i dag redderne i hovedstadsområdet, mens Reddernes Landsklub organiserer redderne i provinsen. Ledelserne for de to organisationer mødtes i august på opfordring af formanden for 3F’s transportgruppe, og efter mødet skrev Reddernes Landsklub til de københavnske redderes faglige ledelse for at meddele, at man var klar til at indlede en dialog om de københavnske redderes tilbagevenden til Reddernes Landsklub.

“Siden da har vi ikke hørt noget fra københavnerne, og vi må nu tillade os at konkludere, at de faglige folk fra københavner-redderne ikke vil deltage i det faglige fællesskab for redderne. Der er, på trods af at den faglige ledelse i København kører en hetz mod dem, næsten 200 københavnske reddere, der individuelt har meldt sig ind i Reddernes Landsklub. Dem fortsætter vil selvfølgelig med at servicere”, siger formanden for Reddernes Landsklub, Palle Thirstrup.

Reddernes Faglige Klub har tidligere udtrykt stor utilfredshed med, at Reddernes Landsklub har sendt breve til alle de københavnske reddere med en opfordring om at melde sig ind i Reddernes Landsklub.

Annonce