Responce: Kritik fra Reddernes Landsklub er baseret på løgnehistorie

Reddernes Landsklubs kritik af Responce har kun til formål at sprede frygt blandt ambulanceredderne, for Responce kunne ikke drømme om at ansætte tyske reddere i den nuværende situation. Det fortæller Responces adm. direktør, Michael Sørensen, der mener, at landsklubben udsender løgnehistorier.

Det er Reddernes Landsklubs formand, Vagn Flink, som i et internt nyhedsbrev til ambulanceredderne har fortalt, at Responce er i gang med at rekruttere tyske ambulancereddere. Det skulle angiveligt ske for at presse lønningerne, når Responce i den kommende tid skal rekruttere et stort antal nye reddere efter at have vundet en del af Region Syddanmarks ambulanceudbud.

Søgte reddere til Region Midtjylland

ANCD
Sommerens tyske annonce fra Responce

Men ifølge Michael Sørensen fra Responce er oplysningerne fra Reddernes Landsklub usande. Responce har godt nok i sommerens løb haft en annonce i det tyske blad ”Rettung”, men formålet var at komme i kontakt med tyske ambulancereddere, som Falck tidligere har uddannet. Responce ønskede deres hjælp til at få besat et antal stillinger i Region Midtjylland, som man i juli havde måttet opgive at få besat i Danmark. Men Responce har ikke søgt reddere til Region Syddanmark, som Reddernes Landsklub skriver – og annoncen er indrykket lang tid før udbudsresultatet i Region Syddanmark.

”Det er utroligt, at Vagn Flink, som også er bestyrelsesmedlem i Falck, sender sådanne løgnehistorier ud. Hans nyhedsbreve er faktuelt forkerte og kun skrevet for at sprede frygt hos redderne. Indholdet er fordrejet og slet ikke sagligt. Vi kunne aldrig drømme om at ansætte tyske reddere til Region Syd, når vi i øjeblikket har 300 ansøgningerne liggende fra reddere i Region Syd”, siger Michael Sørensen.

Intern propagandakanal

Michael Sørensen fortæller, at Responce havde samme oplevelse i forbindelse med udbudsrunden for fem år siden, hvor der også blev udsendt det, som Michael Sørensen betegner som ”frygt, løgn og usande historier” via Reddernes Landsklubs RedderNet – som Michael Sørensen kalder ”en intern propagandakanal i bedste DDR-stil”.

”Vagn Flink, hjælp nu dine medlemmer! Vi i Responce gør en stor indsats for at skabe tryghed i trekantsområdet. Det ville klæde dig også af bidrage i denne proces, så de jyske reddere ikke skal gå rundt med dårlig mave i 12 måneder”, lyder opfordringen fra Michael Sørensen.

Annonce