Tre kvæstet i ambulanceulykke

Arkivfoto: Rasmus Skaftved

En ambulance med udrykning blev fredag middag ramt frontalt af en modkørende bil, der var i gang med en overhaling. Både redderen i bårerummet, patienten og føreren af den overhalende bil fik kvæstelser ved ulykken, men redderen og bilisten er ikke i livsfare. Tilstanden for patienten, der ifølge politiets oplysninger havde fået en blodprop i hjernen og var på vej fra Frederikssund Hospital til Rigshospitalet, er mindre alvorlig end de første oplysninger tydede på.

De nærmere omstændigheder ved ulykken er stadig ikke kendte, men tilsyneladende skete ulykken, da en bilist på Slangerupvejen ud for Mosegårdsvej ved Lynge ville overhale en række forankørende biler. Under overhalingen kolliderede bilisten frontalt med den modkørende ambulance, som med udrykning var på vej til Rigshospitalet. To andre biler blev også indblandet i ulykken.

Redderen blev bragt til Hillerød Hospital, men han havde kun fået mindre skader og er nu udskrevet igen. Den oprindelige patient, en 82-årig kvinde, blev med helikopter bragt til Rigshospitalet, men hun ser ud til at være sluppet med et ukompliceret brud på rygsøjlen. Den 52-årige bilist blev med eskorte kørt til Rigshospitalet, hvor han fortsat er indlagt med brud på bækkenet.

Annonce