Lille fald i antallet af ambulanceudrykninger nytårsaften

Arkivfoto

Det præhospitale beredskab rykkede nytårsaften ud 993 gange med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler. Dermed har det samlet set været et mindre travlt nytår end sædvanligt, selv om flere ringede 112. Regionerne melder om mindst 67 udrykninger til fyrværkeriskader, hvilket også er et fald i forhold til året før. Der har været 19 udrykninger til øjenskader og 22 udrykninger til håndskader.

Tallene er opsamlet fra kl. 18.00 nytårsaften og frem til 06.00 nytårsmorgen.

1.329 gange blev der trykket 112, hvor det har handlet om akut sygdom eller tilskadekomst. Det er flere end sidste år, hvor 1.221 ringede 112. Det udløste 993 antal udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler. Det er færre end sidste år, hvor der var 1.054 kørsler. Akutlægehelikopterne var med fem flyvninger i luften flere gange end sidste år, hvor akutlægehelikopterne havde fire flyvninger.

På landsplan melder regionerne om mindst 67 udrykninger, som de fem AMK-vagtcentraler har vurderet til at være på grund af fyrværkeri. Dermed er der her tale om et fald i forhold til sidste år. Af de 67 fyrværkeri-relaterede udrykninger er der 19 udrykninger til øjenskader og 22 udrykninger til håndskader. Sidste år var der henholdsvis 39 udrykninger til øjenskader og 28 udrykninger til håndskader.

Annonce