Næppe stort problem med natflyvning for lægehelikoptere

Hvis det kun er manglende GPS-oplysninger om f.eks. el-ledninger, der forhindrer de kommende lægehelikoptere i at flyve om natten, så kan problemet sagtens løses i god tid inden helikopterne sættes i drift. Faktisk kan det nødvendige datasæt til GPS-navigationssystemer skabes på bare to-tre måneder, og det vil endda være en økonomisk overkommelig opgave.

Sundhedsstyrelsen har i den nye plan for akutberedskab, som netop er sendt i høring, angivet, at lægehelikopterne formentlig kun kan flyve om dagen. Årsagen er, at Danmark ikke har detaljerede GPS-oplysninger om el-ledninger og andre forhindringer, og det gør det for risikabelt at anvende helikopterne i mørke.

Det er Den Danske Landinspektørforening, som nu oplyser, at Kort &- Matrikelstyrelsen allerede har de GPS-oplysninger, som skal bruges for at skabe de nødvendige datasæt til GPS-navigationsystemer. Derfor er der blot behov for en forholdsvis enkel samkøring af forskellige data – og da lægehelikopterne tidligst ventes i drift om et års tid, kan opgaven sagtens være løst inden den tid.

Annonce