Yderligere seks byer kan få paramedicinerambulancer

De seneste år har især Region Hovedstaden og Region Sjælland satset på paramedicinerambulancer, men nu kan der også være paramedicinerambulancer på vej i seks byer i Region Midtjylland. En paramedicinerambulance koster årligt ca. 750.000 kr. mere end en almindelig ambulance, men paramedicinerne kan sikre, at mere avancerede behandlinger kan igangsættes hurtigere i patientforløbet. Paramedicinere kan således på lægelig delegation blandt andet give smertestillende medicin, modgift ved overdosis samt kvalmestillende og vanddrivende medicin.

Indførelse af paramedicinerambulancer vil i givet fald ske i forbindelse med det næste udbud af ambulancekørslen i Region Midtjylland, og regionens ønske er, at paramedicinerambulancer placeres i Ebeltoft, Rønde, Brande, Kjellerup, Hammel og Durup.

Hvis det besluttes at ændre på den nuværende struktur med sygeplejerskebemandede akutbiler i Vestjylland, vil det også kunne være aktuelt at kompensere for en nedlæggelse af akutbilerne ved at opgradere lokale ambulancer til paramedicinerambulancer.

Opgradering af almindelige ambulancer til paramedicinerambulancer forudsætter, at ambulancebehandlere først er blevet videreuddannet til paramedicinere eller at allerede uddannede paramedicinere kan flyttes til området. Derfor skal ambulanceoperatørerne normalt have et varsel på 6-9 måneder, inden en opgradering skal gennemføres.

Annonce