Redder: Der manglede 10-12 ambulancer på dagen for skyderiet i Fields

Arkivfoto

Region Hovedstaden har fremhævet, at der ved skyderiet i Fields var en ”eksemplarisk” indsats, hvor der blev sendt 31 ambulancer og 17 sygetransportvogne til området. Men 10 af ambulancerne måtte hentes fra Region Sjælland, og en ambulanceredder fortæller nu, at der den pågældende dag faktisk manglede 10-12 ambulancer i regionen, fordi der ikke var mandskab til at bemande dem.

Ved skyderiet i Fields blev tre dræbt og syv såret. Men hvis scenariet havde været endnu værre – sådan som det først var frygtet – så var ambulancetjenesten i Region Hovedstaden kollapset. Det mener en ambulanceredder, der udtaler sig anonymt til BT. Sammen med en kollega betegner redderen forløbet som en skandale.

”Der manglede ambulancer den dag. Ligesom alle andre dage. Vi manglede 10-12 beredskaber den dag”, fortæller redderen, og kollegaen supplerer om regionens succes-udmelding: ”Det blev fordrejet til, at alt er godt”.

Det var mandskabsmangel, som gjorde, at ikke alle ambulancer i Region Hovedstaden kunne bemandes dén søndag. Det bekræfter Thomas Reimann, der er vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab, overfor BT:

”Jeg anerkender, at der på dagen manglede beredskaber. Jeg er ikke enig i antallet, men det må jeg kigge ind i. Kunne man ønske sig, at der var flere beredskaber? Ja, det kunne man godt. Den optimale situation ville være, at vi havde alle beredskaber bemandet. Det ville jeg ønske mig”, siger Thomas Reimann, som dog også understreger, at regionen efter hans mening var klar til at håndtere en større hændelse.

Værre scenarie havde udstillet problemer

Thomas Reimann fortæller, at de mange ambulancer, som Region Sjælland sendte som hjælp, er helt normal procedure ved store hændelser. Men ifølge de to reddere, som BT har talt med, så ville ambulancerne fra Region Sjælland dog ikke være tilstrækkelige i den akutte situation.

”De ambulancer skulle bruges nu. Når det handler om overlevelse, skal vi være der hurtigt. Jeg synes derfor ikke, at det var en succeshistorie”, siger den ene redder.

Den anden redder mener også, at selv med hjælp fra naboregionen, så ville et værre scenarie for alvor udstille mandskabsproblemerne: ”Havde der været mange sårede, så ville vi være fuldstændig underdrejede som beredskab”.

Annonce